Online event: Digitale platformen in de expeditiemarkt

De containertransportmarkt is groot. Jaarlijks gaan miljoenen containers de wereld rond. Online boekingsplatforms hebben deze markt sterk veranderd. Wie nu een lading de wereld over wil sturen, tikt wat gegevens in, checkt de opties en kosten en reserveert een container. Zo regel je in no time het gewenste transport.

Foto: Bart Kerklaan
Foto: Bart Kerklaan

TNO heeft, in opdracht van SmartPort en in samenwerking met RSM/EUR, de impact onderzocht van boekingsplatforms op de expediteursmarkt en welke ontwikkelingen invloed hebben in de toekomst.

Voor dit onderzoek zijn expediteurs en andere experts gevraagd hoe zij deze marktontwikkelingen zien. Blijft er ruimte voor expediteurs die maatwerk en service leveren? Rukken de boekingsplatforms verder op? Wat doe je dan als expediteur, welke strategie kies je voor je bedrijf?

Binnenkort worden de resultaten gepubliceerd. Daarnaast organiseren wij graag, in samenwerking met Fenex en Evofenedex, een communitysessie waar we de resultaten presenteren en de kans creëren hier actief op in te gaan.

Alvast aanmelden of vragen stellen? Mail dan naar joan.van.winsen@smartport.nl.

Voor deelname aan de webinar vragen wij Teams te installeren. Na aanmelding ontvang je de juiste link voor deelname.