Nieuwe regels voor webshops met particuliere klanten

Op 1 juli 2021 gaan de nieuwe EU-regels btw e-commerce in. Deze wetgeving geldt voor Nederlandse webshops met een jaaromzet van € 10.000 of meer uit verkopen aan particulieren in EU-landen buiten Nederland.

De betreffende webshops berekenen vanaf 1 juli de btw van het land van de klant. Zij doen vanaf dan aangifte in de afzonderlijke EU-lidstaten óf gebruiken de Unieregeling.

Het is belangrijk dat met deze wijziging rekening wordt gehouden bij de prijsstelling in de webshop.

Webinar
Veel webshopondernemers zijn nog niet bekend met de nieuwe EU-regels en wat de veranderingen voor hen betekenen. Daarom organiseert de Belastingdienst op dinsdag 20 april van 19.00 tot 20.30 uur een webinar voor Nederlandse webshopondernemers met particuliere EU-klanten, zodat zij zich kunnen voorbereiden op de nieuwe EU-wetgeving.
Tijdens het webinar gaat de Belastingdienst in op de nieuwe wetgeving btw e-commerce, de keuzes die ondernemers moeten maken en andere zaken om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld hoe zij willen omgaan met de productprijs als het btw-tarief in EU-landen verschilt. Ook het gebruik van de Unieregeling en de nieuwe invoerregeling voor pakketten van buiten de Europese Unie komen aan bod. Inschrijven voor het gratis webinar kan via deze deze link

Meer info
Voor meer informatie over de nieuwe EU-wetgeving btw e-commerce, zie belastingdienst.nl/e-commerce.