Transporten vanuit VK mogelijk hervat vanaf woensdag 23 december

Frankrijk en het Verenigde Koninkrijk zijn het eens geworden over de hervatting van het vrachtverkeer tussen beide landen vanaf woensdag 23 december, aldus de BBC. Er wordt nog onderhandeld onder welke voorwaarden het vrachtverkeer hervat kan worden.

De Eurotunnel en de ferryterminal zijn sinds zondagavond 20 december 23:00 uur voor verkeer uit het Verenigde Koninkrijk gesloten.

Restricties en voorwaarden
TLN geeft dat het reizen van en naar het Verenigde Koninkrijk vanaf woensdag 23 december weer mogelijk moet zijn. Let echter wel op de restricties en voorwaarden die van kracht kunnen zijn. Zo zou de Britse premier Johnson volgens de krant The Telegraph alle vrachtwagenchauffeurs die met goederen naar het Europese vasteland willen rijden, testen op het coronavirus. In allerijl worden er sneltest-locaties opgezet. De ferryboten zouden al volgeboekt zijn dus reserveringen daarvoor zijn noodzakelijk.

Informeer je grondig over de laatste stand van zaken, het verkeer op de Nederlandse, Engelse, Belgische en Franse wegen en houd het corona liveblog op tln.nl in de gaten voor nieuwe updates.

Sneltesten
Veel Europese landen hebben zondagavond reisverboden ingesteld voor verkeer uit het VK. Op deze manier willen Europese regeringen voorkomen dat de zeer besmettelijke mutatie van het coronavirus snel om zich heen zou grijpen op het Europese continent. De Franse maatregelen gelden in principe 48 uur. Sneltesten moet soelaas bieden.