P&O Ferries ontslaat 800 werknemers, zorgen nemen toe

De Britse ferrymaatschappij P&O Ferries voert de komende dagen geen diensten uit. Ook heeft het bedrijf direct ontslag aangekondigd voor minimaal 800 medewerkers. Alle veerdiensten zijn gestaakt wat betekent dat de ferries tussen Rotterdam – Hull en Dover – Calais geen overtochten maken. TLN houdt de situatie in de gaten en maakt zich zorgen over de gevolgen voor het transport tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Sackings of P&O Ferries British staff causes chaos and uproar

De vakbonden in het Verenigd Koninkrijk hebben acties aangekondigd en op ten minste één schip in Hull weigert de bemanning van boord te gaan. P&O Ferries maakte het afgelopen jaar ongeveer 119 miljoen euro verlies. Deze beslissing is genomen om kosten te besparen meldt het bedrijf. De toekomst zou anders op het spel staan. Voor import (dus zendingen die al op de terminal staan) kan tot nader orde het reguliere proces worden gevolgd. Export is afhankelijk of een zending al op de terminal was aangekomen.

Er is nog veel onduidelijk over verdere gevolgen, maar de vrees bestaat dat er verstoring van ‘begeleid’ vervoer van en naar het noorden van het Verenigd Koninkrijk ontstaat. Ook kan er drukte ontstaan bij de Eurotunnel tussen Calais en Dover. Andere veerdiensten als DFDS, Stena Line en CLDN (verbinding Rotterdam – Hull zou Rotterdam – Killingholme) kunnen de vracht deels voor hun rekening overnemen. De wachttijden kunnen hierdoor wel toenemen.