Inloggen

   
Wachtwoord vergeten

  Tarief voor Declaranten

  ​​​​​​​Start: Ntb.

  Op het gebied van indelen van goederen in de Gecombineerde Nomenclatuur (het douanetarief) zijn er met ingang van 2017 (vijfjaarlijkse aanpassing van het Geharmoniseerd Systeem in 2017) de nodige wijzigingen doorgevoerd. Inmiddels zullen dit jaar en volgend de werkzaamheden worden opgestart met betrekking tot de wijzigingen van het Geharmoniseerd Systeem in 2022.

  FENEX heeft de cursus Tarief ontwikkeld met als doel de kennis en kunde van medewerkers over dit onderwerp op te frissen.

  Inhoud

  Tijdens de cursus zal aandacht worden besteed aan de opbouw goederencode (GS, GN, TARIC), de (toepassing) van de indelingsregels en de uniforme toepassing van de Gecombineerde Nomenclatuur met de uitleg over (niet-)wettelijke maatregelen. Bovendien zullen diverse bronnen voor indeling van goederen de revue passeren, zal geoefend kunnen worden met het opstellen van een indelingsmotivering opstellen en zullen de afdelingen en hoofdstukken van het douanetarief worden behandeld.

  Voorts zullen ook enkele recente en toekomstige ontwikkelingen worden behandeld zoals het nieuwe systeem voor Bindende tariefinlichtingen die vanaf oktober 2019 elektronisch aangevraagd en afgegeven  worden, de toekomstige monitoring van het gebruik van BTI's. Tot slot zullen enkele wijzigingen met betrekking tot de wijzigingen van het Geharmoniseerd Systeem in 2022 worden besproken

  Doelgroep 

  De cursus dient als opfrismoment voor diegenen die de opleiding Declarant in het verleden met succes afgerond hebben. De cursus is echter ook uitermate geschikt voor medewerkers die weliswaar de opleiding Declarant (nog) niet hebben gevolgd, maar toch inzicht willen verwerven in het indelen van goederen in het douanetarief. 

  Interactie

  De cursus (minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers) biedt veel ruimte voor uitwisseling van ervaringen en ideeën voor de inbreng van cases. Ook is er tijdens de cursus de mogelijkheid voor de deelnemers om praktijkvoorbeelden met elkaar te bespreken en deze actief in te brengen.

  Duur en lestijden

  De cursus is verdeeld over drie avonden van 18.30 tot 22.00 uur.

  Startdatum

  Ntb.

  Locatie

  Scheepvaart en Transport College, Lloydstraat 300, 3024 EA te Rotterdam.

  Docent

  De heer E. Tulp, werkzaam bij het team Bindende tariefinlichtingen van de Douaneregio Breda, zal de lessen verzorgen.

  Lesmateriaal

  De deelnemers ontvangen een syllabus die ook na de opfriscursus van belang zal zijn.

  Certificaat

  De deelnemers die actief deelgenomen hebben aan de totale duur van de cursus krijgen na afloop een bewijs van deelname.

  Prijs

  De prijs voor deze cursus is € 349,- (excl. BTW) voor FENEX-leden en € 429,- (excl. BTW) voor niet-leden.

  Ook incompany

  De cursus wordt ook incompany aangeboden. Voor meer informatie kunt u terecht bij opleidingen@fenex.nl

  Aanmelding

  Aanmelding voor deze cursus kan plaatsvinden door middel van het onderstaande inschrijfformulier. Ongeveer 3 weken voor aanvang ontvangt u een uitnodiging met verdere informatie.

  Annulering

  Bij schriftelijke annulering tot 3 weken voor de start van de cursus worden geen kosten in rekening gebracht.    ​


   

  Terug naar het overzicht