Inloggen

   
Wachtwoord vergeten

  Fiscale Vertegenwoordiging Eindhoven

  ​​​Start: Ntb.

  Van de FENEX bedrijven met douaneactiviteiten biedt 69% fiscale vertegenwoordiging als dienst aan en 22% biedt deze dienst via derden aan, maar bent u wel in control?

  Algemeen
  In Nederland bestaat de mogelijkheid om, in tegenstelling tot de meeste andere Europese landen, de Omzetbelasting bij het invoeren van goederen te verleggen (in plaats van afdragen en terugvragen). Dit is een belangrijk liquiditeits- en financieringsvoordeel en kan ook door buitenlandse ondernemers worden toegepast door het aanstellen van een fiscaal vertegenwoordiger. Deze dienst wordt voornamelijk door (douane-)expediteurs aangeboden.

  Elke ondernemer heeft te maken met BTW op inkoop en verkoop van zijn goederen of diensten. Elke logistiek dienstverlener die optreedt als fiscaal vertegenwoordiger voor zijn buitenlandse opdrachtgever moet ook de BTW verplichtingen op de goederenstroom van deze opdrachtgever vervullen. Hierbij krijgt hij een aansprakelijkheid voor de BTW. Om dit op een verantwoorde wijze te doen moeten vele zaken geregeld worden.

  Om op te treden als Fiscale Vertegenwoordiger moet er een goede basiskennis zijn van de BTW wetgeving, met de opdrachtgever en andere betrokken partijen moeten duidelijke afspraken gemaakt worden en de interne, administratieve organisatie moet opgezet worden. Alle betrokken medewerkers hebben hun aandeel in het opbouwen van een compleet dossier voor een foutloze BTW aangifte, listing ICP en INTRASTAT aangifte.

  Doelgroep
  De cursus Fiscale Vertegenwoordiging is met name bedoeld voor medewerkers direct betrokken bij fiscale vertegenwoordiging en BTW op logistieke diensten zoals: expediteurs, douanedeclaranten, finance en administratief medewerkers.

  Voor management en sales is een verkorte cursus beschikbaar (zie cursus introductie Fiscale Vertegenwoordiging).

  Lesprogramma
  - Juridisch kader - BTW transacties
  - De buitenlandse ondernemer en de BTW in Nederland
  - Fiscale vertegenwoordiging voor de BTW in Nederland
  - Vergunning /machtiging/contracten/bankgaranties
  - BTW bij invoer van goederen
  - BTW bij levering van goederen
  - BTW entrepot –goederen
  - Factuurvereisten
  - Fiscale vertegenwoordiging bij opslag en distributie
  - Dossieropbouw
  - Administratief systeem
  - Praktijk voorbeelden

  Duur en lestijden
  De cursus duurt 4 avonden van 19.00 tot 21.30 uur.

  Startdatum
  Ntb.


  Locatie
  Campanile Hotel Eindhoven, Noord-Brabantlaan 309, 5657 GB te Eindhoven.

  In-company
  Deze cursus leent zich uitstekend als in-company training. Het bedrijf is vrij in het bepalen van de cursuslocatie, de cursusdata en –tijden en het aantal deelnemers (max. 15)

  Docent
  De lessen worden gegeven door de heer Drs. Paul A. Barendregt.

  Cursusboek
  De cursisten ontvangen een cursusboek dat ook na afloop van de cursus een waardevol naslagwerk voor de praktijk is.

  Certificaat
  Degenen die alle lesavonden hebben bijgewoond krijgen na afloop van de cursus een bewijs van deelname.

  Cursusgeld
  Het cursusgeld is vastgesteld op € 475,-- (FENEX-leden), € 525,-- (voor TLN-leden/niet-FENEX lid) en € 570,-- (niet-leden), prijswijzigingen voorbehouden en excl. BTW. Genoemde bedragen zijn inclusief het cursusboek.

  Aantal cursisten
  Het aantal cursisten is vastgesteld op minimaal 8 en maximaal 15.

  Annulering
  Bij schriftelijke annulering tot 3 weken voor aanvang van de cursus worden geen kosten in rekening gebracht. Bij tussentijdse beëindiging van de cursus is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

  Aanmelding
  U kunt zich voor deze cursus online inschrijven. Ongeveer 3 weken voor aanvang ontvangt u een uitnodiging met verdere informatie.

   

  Terug naar het overzicht