Inloggen

   
Wachtwoord vergeten

  Expediteur

  ​​​​​Start: 31 augustus, 1, 2 en 3 september 2020

  Expeditiebedrijven bieden diensten aan op het terrein van transport, opslag en distributie. Zij verzorgen voor hun opdrachtgevers (een deel van) het logistieke traject en sluiten daartoe o.a. expeditie- en vervoerovereenkomsten. Om deze overeenkomsten uit te (laten) voeren, dienen expediteurs naast commerciële vaardigheden te beschikken over vakkennis. Deze vakkennis maakt het mogelijk de belangen van opdrachtgevers en van het expeditiebedrijf beter in te zien en omvat inzicht in juridische relaties en marktverhoudingen, alsmede kennis van handelsbegrippen en vervoertechnieken. Met de nodige praktijkervaring en commerciële vaardigheden zal de cursist na succesvolle afronding van de cursus Expediteur in staat moeten zijn zelfstandig en op verantwoorde wijze expeditie-overeenkomsten te sluiten en daaraan op doelmatige wijze uitvoering te geven alsmede de hieruit voortvloeiende werkzaamheden te verrichten.

  De cursus Expediteur wordt in nauwe samenwerking met het Scheepvaart en Transport College gegeven.

  Doelgroep

  Medewerkers van expeditie-, transport-, distributie en aanverwante bedrijven met enige jaren relevante werkervaring.
  Na de cursus hebben de cursisten een goede kennis over en inzicht in de ins en outs van het expediteursvak.

  Vooropleiding

  U dient in het bezit te zijn van het diploma Scheepvaart, Vervoer en Expeditie of een gelijkwaardig diploma.

  Inhoud

  • Logistiek (de transportketen, 3rd/4th party logistics, basisprincipes logistiek, voorraadbeheer, warehousing, WMS-systemen, globalisatie, rol diverse controlebedrijven, informatiestromen/systemen, rol ERP-systemen, supply chain management, barcoding en EPC-RFID ontwikkeling);
  • Vervoersmodaliteiten; documenten, tarieven, specifieke vervoersvoorwaarden;
  • Containerisatie (stuffen/strippen, goederenbehandeling, ontwikkelingen); ​
  • Douane (taken douane, in- en uitvoerdocumenten, EU/EV/EER, derde landen, accijns, BTW, restituties;
  • Transportrecht (incl. de FENEX condities);
  • Transportverzekering;
  • Betalingscondities (buitenlandse incasso, L/C);
  • Incoterms;
  • Marketing en sales;
  • Gevaarlijke stoffen;
  • Basis economie en EU-zaken.

  Duur en lestijden

  De cursus bestaat uit 34 dagdelen van 3 uur, verdeeld over ongeveer 38 weken (incl. examens). Men dient rekening te houden met een studiebelasting van circa 4 uur per week.

  Startdatum

  De cursus start op 31 augustus, 1, 2 en 3 september 2020. De lessen worden op maandag/dinsdag en/of donderdag gegeven van 18.00 - 21.00 uur.

  Lokatie

  De cursus wordt gegeven op het Scheepvaart en Transport College, Soerweg 31 te Rotterdam.

  Cursusboek

  ​De cursisten ontvangen syllabusmateriaal teneinde de lessen voor te bereiden, dat ook na afloop een waardevol naslagwerk voor de praktijk is.

  Diploma

  Tijdens en aan het eind van de cursus wordt het examen Expediteur afgenomen. Wanneer dit met voldoende resultaat wordt afgesloten, ontvangt men het FENEX/STC diploma "Expediteur". Indien het diploma "Expediteur" is behaald samen met het diploma "Scheepvaart, Vervoer en Expeditie" is het mogelijk het internationale FIATA Diploma in Freight Forwarding aan te vragen. Hieraan zijn kosten verbonden.

  Cursusgeld

  Het cursusgeld is vastgesteld op € 1.855,- exclusief BTW, inclusief examengeld en lesmateriaal, prijswijzigingen voorbehouden.

  Aanmelding

  U kunt zich voor deze cursus online inschrijven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer N. Manbodh via manbodh@stc-r.nl of 010-2832304.

  Meer info

  Klik hier

  Terug naar het overzicht