Inloggen

   
Wachtwoord vergeten

  Expediteur Amsterdam

  ​​Start: 8 september 2015


  Expediteur Amsterdam
  Expeditiebedrijven bieden diensten aan op het terrein van transport, opslag en distributie. Zij verzorgen voor hun opdrachtgevers (een deel van) het logistieke traject en sluiten daartoe o.a. expeditie- en vervoerovereenkomsten. Om deze overeenkomsten uit te (laten) voeren, dienen expediteurs, naast commerciële vaardigheden, te beschikken over vakkennis. Deze vakkennis maakt het mogelijk de belangen van opdrachtgevers en van het expeditiebedrijf beter in te zien en omvat inzicht in juridische relaties en marktverhoudingen, alsmede kennis van handelsbegrippen en vervoertechnieken. Met de nodige praktijkervaring en commerciële vaardigheden zal de cursist na succesvolle afronding van de cursus Expediteur in staat moeten zijn zelfstandig en op verantwoorde wijze expeditieovereenkomsten te sluiten en daaraan op doelmatige wijze uitvoering te geven alsmede de hieruit voortvloeiende werkzaamheden te verrichten.
  De cursus Expediteur wordt in nauwe samenwerking met het Scheepvaart en Transport College gegeven.

  Doelgroep
  Medewerkers van expeditie-, transport-, distributie en aanverwante bedrijven met enige jaren relevante werkervaring. Na de cursus hebben de cursisten een goede kennis over en inzicht in de ins en outs van het expediteursvak.

  Cursus Expediteur
  De cursus bestaat uit Deel I 'Scheepvaart, Vervoer en Expeditie' en Deel II 'Expediteur'.

  Inhoud

  • Logistiek (de transportketen, 3rd/4th party logistics, basisprincipes logistiek, voorraadbeheer, warehousing, WMS-systemen, globalisatie, rol diverse controlebedrijven, informatiestromen/systemen, rol ERP-systemen, supply chain management, barcoding en EPC-RFID ontwikkeling);Vervoersmodaliteiten; documenten, tarieven, specifieke vervoersvoorwaarden;
  • Containerisatie (stuffen/strippen, goederenbehandeling, ontwikkelingen);
  • Douane (taken douane, in- en uitvoerdocumenten, EU/EV/EER, derde landen, accijns, BTW, restituties;
  • Transportrecht (incl. de FENEX condities);
  • Transportverzekeringen;
  • Betalingscondities (buitenlandse incasso, L/C);
  • Incoterms;
  • Marketing en sales;
  • Gevaarlijke stoffen;
  • Basis economie en EU-zaken.

  Startdatum
  8 september 2015.

  Lokatie
  De cursus wordt gegeven in het STC-Amsterdam, Zekeringenstraat 48, 1014 BT Amsterdam, email info@stc-amsterdam.nl.

  Bereikbaarheid
  Door de ligging direct aan de A10, nabij afslag S102, is het Alpha Business Park uitstekend per auto bereikbaar.
  Ook via openbaar vervoer is het object goed bereikbaar. Sneltram 51 stopt op loopafstand, terwijl ondermeer buslijnen 36, 40 en 44 directe verbindingen hebben naar het nabijgelegen NS station Sloterdijk en het Centraal Station.

  Cursusboek
  De cursisten ontvangen syllabusmateriaal teneinde de lessen voor te bereiden, dat ook na afloop een waardevol naslagwerk voor de prakijk is.

  Diploma
  Tijdens en aan het eind van de cursus wordt het examen Expediteur afgenomen. Wanneer dit met voldoende resultaat wordt afgesloten, ontvangt men het FENEX/STC diploma "Expediteur". Indien het diploma "Expediteur" is behaald samen met het diploma "Scheepvaart, Vervoer en Expeditie" is het mogelijk het internationale FIATA diploma in Freight Forwarding aan te vragen. Hieraan zijn kosten verbonden.

  Cursusgeld
  Het cursusgeld is vastgesteld op € 1.770,- (ex. btw).

  Aanmelding
  U kunt zich voor deze cursus online inschrijven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met N. Manbodh manbodh@stc-r.nl of bel 010-2832304.

   

  Terug naar het overzicht