boardroom

FIATA

In internationaal verband zijn expediteurs verenigd in de FIATA, de International Federation of Freight Forwarders Associations, gevestigd in Zürich. In totaal zijn circa 40.000 expeditiebedrijven georganiseerd, verspreid over de gehele wereld.

De werkzaamheden van FIATA vinden plaats binnen drie instituten: het Multimodal Transport Institute (MTI), het Customs Affairs Institute (CAI) en het Air Freight Institute (AFI). FIATA houdt zich onder meer bezig met juridische aangelegenheden, beroepsopleiding, public relations en zeevaartaangelegenheden. Het werk van FIATA is gericht op het optimaal functioneren van de internationale expeditiesector. Daartoe vindt intensief overleg plaats met een groot aantal internationale organisaties op het gebied van vervoer. 

FIATA en Fenex stellen specifieke expediteursdocumenten beschikbaar voor Fenex-leden. Verder heeft FIATA een YouTube-kanaal waar FIATA informatie deelt en reeds gegeven webinars, congressen, etc. op deelt om op een later moment te kunnen bekijken.   

Handige links: 

FIATA-website: https://fiata.org/ 

FIATA-nieuwsbrieven: https://fiata.org/news.html 

FIATA YouTube: https://www.youtube.com/c/FIATAfederation