Inloggen

   
Wachtwoord vergeten

  Cyber Security Guide voor bedrijven

  24-4-2015

  Bedrijven stellen hun grensoverschrijdende netwerken en bedrijfsinformatie steeds meer open voor toeleveranciers, klanten en medewerkers. Dit maakt hen kwetsbaar voor cybercriminaliteit. Uit de praktijk blijkt dat er meer nodig is dan enkel een goede IT-afdeling; alle medewerkers binnen de organisatie moeten weten hoe ze zich zo goed mogelijk kunnen beschermen tegen cybercriminaliteit.

   

  Reden voor de International Chamber of Commerce (ICC) om een mondiale Cyber Security Guide for Business te ontwikkelen.

   

  Praktische handvatten voor het formuleren van een cybersecurity strategie

  De kracht van de Cyber Security Guide is dat deze geschreven is voor managers zonder IT-achtergrond. Het geeft bedrijven van iedere omvang handvatten om de potentiële cyberrisico’s in te perken. Vijf algemene principes van cybersecurity vormen de kern van de Cyber Security Guide, samen met zes essentiële actiepunten. Met die principes en actiepunten in gedachten, kan ieder bedrijf door middel van een cyber security self-assessment tot inschatting van de situatie in de eigen organisatie komen.

   

  Guide kosteloos beschikbaar via icc.nl/cyber

  De Cyber Security Guide is vanaf donderdag 16 april kosteloos te downloaden via www.icc.nl/cyber. In de Nederlandse editie is een lijst met relevante (doorverwijs)instanties opgenomen. ICC biedt de Cyber Security Guide kosteloos aan, zodat zoveel mogelijk bedrijven er gebruik van maken.

   

  Initiatief van ICC Nederland

  De Cyber Security Guide for Business is tot stand gekomen op initiatief van het Nederlandse chapter van ICC. De internationale Task Force stond onder leiding van Gerard Hartsink.

   

  De Nederlandse editie van de Cyber Security Guide wordt gesteund door: FENEX, KPN, MKB-Nederland, VNO-NCW, De Nederlandsche Bank, ABN-AMRO, Capgemini, EY, The Hague Security Delta, ING, Kamer van Koophandel en CCV.

   

  Gepubliceerd april 2015