Afhandeling containers is een gezamenlijke uitdaging

Partijen binnen de Logistieke Alliantie slaan de handen ineen om de verwachte stormvloed aan containers, bestemd voor de Rotterdamse haven, zo snel mogelijk te verwerken. FENEX roept haar leden op direct contact te zoeken met opdrachtgevers en vervoerders om in overleg containers buiten piektijden te leveren.

Traffic on the Suez Canal in Egypt

Tijdens een constructief overleg bespraken de partijen gisteren mogelijke knelpunten die ontstaan nu de blokkade bij het Suezkanaal is opgeheven en tientallen containerschepen richting Rotterdam varen. Daarbij zijn verschillende oplossingen aangedragen om alle containers zo snel mogelijk af te handelen.

Buiten piekuren werken
De belangrijkste oplossing is het verruimen van de openingstijden van warehouses en distributiecentra van zowel verladers als expediteurs/logistiek dienstverleners, zodat vervoerders ook buiten piekuren hun lading daar kunnen lossen. De piekuren van het containerwegvervoer liggen normaliter van 06.00 tot 18.00, met name omdat opdrachtgevers binnen die tijd hun lading willen ontvangen. Als opdrachtgevers en expediteurs die tijden verruimen biedt dat wegvervoerders de mogelijkheid om piekuren te vermijden en meer containers in de avond en de nacht te rijden.

Oproep
FENEX roept daarom al haar leden op om contact te zoeken met de opdrachtgever en de in te schakelen vervoerder en te bespreken wat de mogelijkheden zijn om containers buiten de piektijden te laden of te lossen. Bovendien ontvangen wij graag feedback of dat in overleg met de opdrachtgever is gelukt. Neem hierover contact op met jouw contactpersoon bij FENEX of mail naar jdrijcke@tln.nl. Met die signalen kunnen wij vervolgens de terminals informeren, zodat zij zich goed kunnen voorbereiden op de toestroom.