Inloggen

   
Wachtwoord vergeten

    Nieuwe cursus Fiscale Vertegenwoordiging

    In Nederland bestaat de mogelijkheid om, in tegenstelling tot de meeste andere Europese landen, de omzetbelasting bij het invoeren van goederen te verleggen (in plaats van afdragen en terugvragen). Dit is een belangrijk liquiditeits- en financieringsvoordeel en kan ook door buitenlandse ondernemers worden toegepast door het aanstellen van een fiscaal vertegenwoordiger. Deze dienst wordt voornamelijk door (douane-)expediteurs aangeboden.

    Om op te treden als fiscaal vertegenwoordiger moet er een goede basiskennis zijn van de BTW-wetgeving, moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden met de opdrachtgever en andere betrokken partijen en de interne administratieve organisatie moet opgezet worden.

    Om de kansen en de risico's van Fiscale Vertegenwoordiging in beeld te brengen, heeft FENEX een tweetal cursussen ontwikkeld die hierop ingaan:

    Beide cursussen worden opgenomen in het reguliere cursusaanbod van FENEX maar lenen zich ook heel goed als in-company training, waarbij het bedrijf een grote mate van vrijheid heeft bij het bepalen van de cursuslocatie, cursusdata en -tijden en het aantal deelnemers.